ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Προς

Όλους τους συνιδιοκτήτες έκτασης στην περιοχή ΤΡΙΚΟΡΦΟ Σκάρφειας του Δήμου Μώλου Φθιώτιδας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10

Το ΔΣ στο πλαίσιο της εκλογο-απολογιστικής Συνέλευσης που θα γίνει στις 19 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 1000 πμ στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, σας ενημερώνει για τα εξής :

 

1.   Δικαστικές Εξελίξεις

Α. Μήνυση κατά Σκαρβελάκη και λοιπών

Κατατέθηκε έγκληση για υπεξαίρεση στις 23-1-2013.

Εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Αλ. Γκέτσιος στον 13ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 15-4-2016, όπου και κατέθεσε Αίτηση-Υπόμνημα.

Στις 14-5-2016 ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών εισηγείται να τεθεί η υπόθεση στο Αρχείο και στις 5-1-2017 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών κάνει, δυστυχώς, αποδεκτή την Εισήγηση.

Μας κοινοποιήθηκε η απόφαση στις 28-1-2017 χωρίς δυνατότητα Έφεσης απ΄ την δική μας πλευρά.

Καταθέσαμε αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών την 1-2-2017 να ασκήσει αυτός Έφεση, Η  αίτηση απορρίφθηκε αυθημερόν.

Σαν τελευταία ενέργεια, στις 7-2-2017, προχωρήσαμε με αίτηση Έφεσης προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

      Β. Αγωγή κατά Σκαρβελάκη και λοιπών

Η εκδίκαση της Αγωγής έγινε στις 19-11-2015 και αναμένεται η απόφαση.

      Γ. ΕΡΓΟΣΕ – ΠΑΘΕ

Αναφορικά με την αποζημίωση από τις ΕΡΓΟΣΕ και ΠΑΘΕ τα πράγματα έχουν περιπλακεί.

Η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Φθιώτιδας, σε απάντηση αίτησής μας (μέσω της δικηγόρου κας Καρρά) για αναγνώριση δικαιούχων αποζημίωσης, απάντησε ότι «… σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν καλύπτονται από τίτλους που  να υπερισχύουν των δικαιωμάτων του Δημοσίου, διότι δεν καλύπτεται η αιτουμένη 40ετία από την δημοσίευση της απόφασης απαλλοτρίωσης, οπότε το Ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται παντός  εν γένει δικαιώματός του».

Ύστερα από αυτό η δικηγόρος μελετά τις επόμενες ενέργειες.

 

            2.  Ενοικιαζόμενες αγροτικές εκτάσεις

Στις  31-8-2016 έληξε η σύμβαση ενοικίασης που είχαμε κάνει από 27-10-2011. Μέχρι σήμερα οι ενοικιαστές δεν αποπλήρωσαν το ποσό που συμφωνήθηκε.

Η τιμή που προσφέρεται σήμερα είναι αρκετά χαμηλότερη και στη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε για τους όρους και την διάρκεια της συμφωνίας με βάση πρόταση του ΔΣ.

 

3.  Παράκληση προς τα Μέλη

Παρακαλείστε να στηρίξετε τον Σύλλογο με κάθε τρόπο, για παράδειγμα όπως:

α) Καθολική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση όπου, πέρα από την ενημέρωση, θα μπορέσετε να καταθέσετε προτάσεις και να συμβάλλετε δημιουργικά στην επιτυχία των στόχων του Συλλόγου.

β) Προθυμία για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου, ώστε αυτό να ανανεωθεί και να ενδυναμωθεί με νέα πρόσωπα, δεδομένου ότι τα τελευταία επτά (7) χρόνια δραστηριοποιούνται στο ΔΣ τα ίδια 5 με 6 άτομα και είναι φυσικό να έχουν πλέον εξαντληθεί τόσο σε ιδέες όσο και σε σωματικές αντοχές.

γ)  Την ετήσια συνδρομή των 20 € παρακαλείσθε να την καταθέσετε στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με

IBAN GR320171002000600 2010984518  επ' ονόματι Συλλόγου ΤΡΙΚΟΡΦΟ, με την ένδειξη : «Συνδρομή 2017» και το ονοματεπώνυμο του αρχικού δικαιούχου.

Μην αφήσετε την πληρωμή της συνδρομής για την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο. Η κατάθεση πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε ονομαστικά και στο όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη.

            δ) Υπενθυμίζουμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας

www.trikorfo.tobeknown.info ή www.trikorfo.info

 

4.  Προς όλους τους συνιδιοκτήτες της έκτασης

Από την αρχή της λειτουργίας του Συλλόγου το ΔΣ διακήρυξε και υποστήριξε σε όλους τους τόνους ότι αποσκοπεί και εργάζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των συνιδιοκτητών.

Καταφέραμε να επικαιροποιήσουμε τις διευθύνσεις σχεδόν όλων των συνιδιοκτητών σε σημείο ώστε οι «άγνωστοι» σήμερα να είναι λιγότεροι από δέκα (10).  

Τα Ενημερωτικά των δραστηριοτήτων του ΔΣ αποστέλλονται μέχρι σήμερα στις διευθύνσεις όλων (πλην των ελαχίστων «αγνώστων») και αν κρίνουμε από τις ελάχιστες επιστροφές των επιστολών με την ένδειξη «άγνωστος παραλήπτης» θεωρούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών έχει λάβει πλήρη ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε όσους δεν έχουν γίνει μέλη του Συλλόγου και έχουν διαφωνίες με τις όποιες πράξεις και ενέργειές του ΔΣ, το οποίο, σημειωτέον, υλοποιεί αποφάσεις ή έχει πάρει εγκρίσεις  Γενικών Συνελεύσεων, να μας το εκφράσουν γραπτώς.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Αλέξ.  Γκέτσιος                                                            Λάμπρος Γαλάνης